Hoe het begon

Ik heb mijn allereerste aquarium gekocht in 2012 toen ik, Eduard, op mezelf ging wonen. Helaas door veel schade en schande heb ik mijn ervaring opgedaan. Na ongeveer een jaar het aquarium gehad te hebben, wilde ik toch maar eens proberen om wat jonge vissen zoals Guppen en Black Molly’s te kweken. Omdat ik dit gelijk goed aan wilde pakken heb ik via een erkende dierenwinkel een Aqua 40 gekocht. In dit aquarium groeide het kleine grut als kool en het kweken was een succes!

Het aquarium werd al snel te klein en moest er een aquarium van 1 meter bijkomen. Deze heb ik via marktplaats goedkoop op de kop kunnen tikken en op de “rommelkamer” gezet. Na verloop van tijd heb ik via marktplaats wat vissen verkocht en weer nieuwe gekocht om mee te kweken. Al snel kwamen er dan ook meer aquariums bij tot de “rommelkamer” vol was en was omgetoverd tot ware vissenkamer. Deze is tevens na 2020 toegewezen aan 1 van mijn zonen als slaapkamer 🙂

Al snel werd besloten om beneden in de garage een echte kweekstelling weg te zetten en van hieruit te gaan verkopen om de hobby betaalbaar te houden.

Binnen no-time zat alles vol, en bleven de vissen en goederen maar binnenkomen. In 2013 werd er dan ook besloten om het naastgelegen pand  (65 m2) om te bouwen tot viswinkeltje. In juli van dat jaar gingen we daar dan officieel open met 30 aquariums. Uiteindelijk stonden in dit pand 200 aquariums te draaien vol met vis.

In 2017 is er begonnen met een verbouwing van de oude garage tot onze verkoop / kweekruimte. Hierdoor gingen wij van 65m2 naar 120m2. Doordat we groter gingen werd de aanloop ook steeds groter, ook het assortiment breide gestaag uit.

In januari 2019 heb ik besloten om mijn huidige beroep van bakker vaarwel te zeggen en hebben wij de bakkerij compleet verbouwd naar een  aquariumspeciaalzaak. In Mei 2019 zijn was het dan zover, de heropening van de zaak met trots: Sierviskwekerij Aquariumgek op de gevel! 🙂 Ondertussen hebben wij meer dan 650 aquariums staan gevuld met vissen. U vindt bij ons de meest uitlopende vissen, van een guppy tot chiclides en roofvissen.

Ook hebben we in December 2019 de “thebettabook” overgenomen waardoor we het grootste assortiment betta’s op voorraad hebben in onze winkel. Deze leveren we tegenwoordig ook aan diverse winkeliers.

Tevens is al ons personeel opgeleid om u een eerlijk en gedegen advies te kunnen geven. Ondanks dat de winkel zo gegroeid is en wij nu een volwaardig aquariumspeciaalzaak zijn, staat bij ons het welzijn van de vissen nog steeds op #1.

Product Filters

Zoeken...

Zoeken...

Categorieen

Categorieen
 • Vissen (306)

Plaats in het aquarium

Plaats in het aquarium
 • boven (142)
 • midden (219)
 • onder (207)

Werelddeel

Werelddeel
 • Afrika (38)
 • Australië (3)
 • Azië (73)
 • Europa (1)
 • Midden-Amerika (21)
 • Noord-Amerika (13)
 • Zuid-Amerika (145)